Recerca

El Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada du a terme i promou estudis i investigacions en els àmbits de l’execució penal, la mediació penal, l’atenció a la víctima, l’Administració de Justícia i el dret català.

Els resultats d’aquestes recerques permeten orientar el disseny i la millora de les polítiques i les intervencions a realitzar, ja que són investigacions d'interés prioritari per al Departament de Justícia. Aporten nou coneixement sobre aspectes directament vinculats a les nostres competències.

Cal destacar dos altres objectius prioritaris del CEJFE en aquest camp: la promoció de la recerca, fonamentalment a través de les beques que s’atorguen anualment, i la difusió de la mateixa mitjançant les Sessions d’Investigació, el Catàleg d’investigacions i els butlletins Invesbreu i Justidata.

 

Les sessions d'investigació

Les sessions d'investigació són presentacions públiques en què els autors expliquen els principals resultats de les recerques que han realitzat amb el suport del Centre d’Estudis Jurídics o les que s’han fet des del mateix Centre.

Estan adreçades a tots els professionals del Departament de Justícia i als professionals externs i estudiants que hi estiguin interessats. La inscripció s’obra uns dies abans de la sessió, a través de la web, i l'assistència és gratuïta. Si no es pot assistir, les sessions es poden seguir en directe per video streaming  i es poden formular preguntes en línia durant el col·loqui. També estaran disponible al web Cejfe TV  aproximadament tres dies més tard de la sessió.

 

El Catàleg d'investigacions

En aquest Catàleg en línia es recullen totes les recerques que el Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada ha dut a terme íntegrament o bé ha finançat parcialment des de 1987 fins a l’actualitat.

Tots els estudis es troben disponibles per a la seva consulta a la biblioteca del Centre. En alguns casos, les investigacions han estat publicades en llibres o revistes de la Generalitat, la qual cosa s’indica específicament en el resum de la recerca i es poden adquirir a les llibreries de la Generalitat de Catalunya. En altres casos, les investigacions han estat publicades en format pdf, fet que també es fa constar en el catàleg i es poden consultar i obtenir directament des d’aquesta mateixa pàgina web.

Trobareu totes les recerques ordenades per ordre cronològic o per temàtica.

Avís legal  |  Accessibilitat  |  Sobre gencat  |  © Generalitat de Catalunya