foto_contenidos

Diàlegs amb...Lorena Antón García

Presentació del seu llibre: Violencia de género y mujeres inmigrantes

El dilluns 24 d'abril de 2017 de 17 h a 18.30 h tindrà lloc al CEJFE la presentació del llibre de Lorena Antón, Doctora en dret i criminologia

24/04/17  |  Presentació de llibre  |  Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada

El principal objectiu d'aquest llibre és analitzar l'impacte de la violència contra les dones immigrades en l'àmbit de la parella i la resposta que els ofereix el sistema de justícia penal, fent especial atenció a la situació de les víctimes amb barrera idiomàtica.

El desenvolupament d'aquest estudi ha permès constatar que les dones immigrades a Espanya tenen més risc de ser maltractades per la seva parella que les espanyoles i majors dificultats per a l'accés a la justícia. Així mateix, la investigació realitzada en l'àmbit comparat indica que el sistema penal no té en compte les seves característiques i necessitats específiques, circumstància que pot donar lloc a una resposta diferencial. D'altra banda, s'ha realitzat un estudi exploratori per analitzar el dret a la informació de les víctimes al llarg del procés penal i es pot afirmar que en el cas específic de les dones que desconeixen l'idioma, aquest dret no està garantit.

Avís legal  |  Accessibilitat  |  Sobre gencat  |  © Generalitat de Catalunya